Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

#186: All Alright! - Larry & The Lefthanded (1995)



Edellinen 90-luvulla ilmestynyttä biisiä käsitellyt hanttikortti keräsi tälle saitille ylivoimaisesti eniten vierailuja, ja nyt ne ennätykset vasta rupeavat paukkumaan!

Larry & The Lefthanded -yhtyeen kolmas kauhajokiselle Trashcan-levymerkille tehty seiskatuumainen vinyylisingle All Alright! / Twist Atlantis julkaistiin yhteistyössä belgialaisen Demolition Derby -yhtiön kanssa. Singlestä otettiin kertaheitolla 1500 kpl:n painos, joten se lienee yleisin Lefthanded-seiska.

Laulaja-basisti Timo Kaukolampi ja kitaristi Mikko Oksa olivat soittaneet Suomen ensimmäisessä grungebändissä Huggin' Wayne. Urkuri Mikko "Vilunki" Viljakainen oli alunperin kouvolalaisen The Barefoot Brothers -yhtyeen kitaristi, joka Savonlinnan taidelukiota käydessään oli tehnyt kannen Huggin' Waynen All The Goods -seiskaan (1992).

Huggin' Waynen hajottua Vilunki, Kaukolampi ja rumpali Hannu Anttilainen perustivat Suomen ensimmäisen oikeaoppisen 60-lukulaisen garagerock-bändin The Lefthandedin. Kun Mikko Oksa liittyi kitaristiksi, hänet nimettiin Larry Guitariksi ilman mitään sen kummempaa syytä. Larry & The Lefthanded kuulosti hyvältä bändinnimeltä.

Olin 90-luvun alussa totaalisen kyllästynyt rockiin ja kuuntelin usean vuoden lähes pelkästään vanhaa soulia, funkia ja hip hoppia. Kotimaisista musalehdistä seurasin vain Soul Expressiä ja Blues Newsiä. Uuden rockin suhteen olin Radio Mafian ja tv:n pintapuolisen seurannan armoilla = lähes täysin kuutamolla.

Muistan ensimmäistä kertaa törmänneeni vähämielisen oloisena ulvovaan Kaukolampeen bändeineen keikalla DBTL-festivaaleilla. Larry & The Lefthandedin näkeminen oli muutaman muun 90-luvun puolivälin sattumuksen kanssa ratkaiseva sytyke siihen, että minun ja rock 'n' rollin rakkaustarina roihahti uudestaan liekkeihin.

Maanisen All Alright! -biisin promofilmi on kappaleeseen sopiva tyylikäs lofi-murhavideo. Klipin viimeisessä lappusessa vilahtaa kirjainyhdistelmä TUTVO. En tiedä, tarkoittaako se Turun taiteen ja viestinnän oppilaitosta. Video saattaa olla oppilastyö. Tutvosta muotoutui pari vuotta myöhemmin Turun Taideakatemia, mihin minullakin oli kunnia päästä opiskelemaan vuonna 1999.

Toisella Larry & The Lefthanded -LP:llä Quantum Rider (1998) rämisevä lofi-urkugarage vaihtui analogisilla syntesoijilla groovailevaan rytmimusiikkiin. Kun Larry erosi bändistä seuraavana vuonna, muut jatkoivat nimellä And The Lefthanded, mutta bändi siirtyi sivummalle Kaukolammen, Vilunki 3000:n ja Tuomo Purasen electrotrio Op:l Bastardsin tieltä.

Viime vuonna Vilunki sai ensimmäisen mainstream-hittinsä Uusi Fantasia -yhtyeen kanssa. Kaukolampi on tehnyt kansainvälistä uraa norjalaisen Annien keralla ja oman K-X-P -superbändinsä kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti