Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

#188: Same Ol' Situation (S.O.S.) - Mötley Crüe (1989)



Bob Rock
in tuottama Mötley Crüe -albumi Dr. Feelgood on tukkametallin parasta musiikillista antia, vauhdikasta ja mukaansatempaavaa kitarapoppia.

Supertuottaja Bob Rock aloitti musiikkiuransa kanadalaisessa Payola$-bändissä, jonka levyt jo älyttömän kirjoitusasunsa perusteella joutavat jäädä alelaariin miehen myös äänittämien Loverboy- ja Chilliwack-kanadalaisyhtyeiden tuotosten seuraksi.

Rockin maine kasvoi hänen toimittuaan äänittäjänä Aerosmithin Permanent Vacation -comeback-albumilla (1987) ja Bon Jovin menestyslevyillä Slippery When Wet (1986) ja New Jersey (1988). Ensimmäinen iso menestys miehen omalla tuottajanuralla oli The Cultin amerikanläpimurto Sonic Temple (1989, ja toinen tämä Mötley Crüen menestyksekkäin albumi.

Neil Straussin kirjaama, vuonna 2001 julkaistu tunnustuksellinen The Dirt -elämäkerta (suom. Törkytehdas, 2003) kertoo Mötley Crüen jäsenistä kaiken olennaisen. Bob Rock halusi Dr. Feelgood -levyn onnistuvan hyvin, joten yhtyeen päihderiippuvaisten ja keskinäisiin väkivallan purkauksiin taipuvaisten jäsenten vokaali- ja instrumentaaliosuudet äänitettiin huolellisesti eri aikoina Little Mountain Studiossa Vancouverissa.

Koko yhtyeen nimiin kreditoitu Same Ol' Situation (S.O.S.) julkaistiin vuoden 1990 puolella Dr. Feelgood -albumin viidentenä ja viimeisenä singlenä, ja se kipusi USA:n singlelistalla vain sijalle 78. Videonäkyvyys oli paljon, paljon suurempaa. Ryppyjä rakkaudessa ei voi havaita siloiteltua keikkakuvaa katsellessaan. Meikit on pesty terveen ruskettuneilta vartaloilta. Kaikilla on yhdessä kivaa.

Taustoja kappaleella laulavat Night Ranger -vokalisti ja Damn Yankees -perustajajäsen Jack Blades, Marc LaFrance sekä videollakin esiintyvät vaaleat laulajattaret Donna McDaniel ja Emi Canyn. Donna deittaili basisti Nikki Sixxin kanssa ja Emi kitaristi Mick Marsin.

Seuraavaksi vieroitusklinikat, pöhöttyminen ja solisti Vince Neilin sooloura.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti