Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

torstai 2. kesäkuuta 2011

#187: Rules And Regulations - We've Got A Fuzzbox And We're Gonna Use It!! (1986)

Birminghamissa vuonna 1985 perustettu We've Got A Fuzzbox And We're Gonna Use It!! julkaisi ensimmäisen singlensä Rules And Regulations jo seuraavan vuoden maaliskuussa. Viulusti, kosketinsoittaja ja kitaristi Magz (Maggie Dunne) oli singlen julkaisun aikaan 21-vuotias. Hänen siskonsa, basisti ja kitaristi Jo, laulusolisti Vix (Victoria Perks) sekä rumpali Tina O'Neill olivat vasta 17-vuotiaita. Tarina kertoo, että bändin nimi otettiin suoraan Maggien kommentista, kun treenikämpille oli saatu mekaaninen äänensärkijä, jossa oli räkäinen, kätkättävä ääni.

Radio-DJ John Peelin suitsuttama vauhdikas, amatöörimäinen ja raikas Rules And Regulations -EP nousi sensaatiomaisesti Britannian indiesinkkulistan kärkeen viihtyen listalla kaikkiaan 25 viikkoa. Yhtye kuvasi EP:n nimibiisistä myös oheisen tee-se-itse -videon, mikä valittiin vuoden indievideoksi. Brittien rockmedian tuoreiden lemmikkien toilailuita seurattiin lehdissä tiiviisti. We've Got A Fuzzbox And We're Gonna Use It!! noteerattiin myös Suomessa ainakin Rumbassa ja Miettisen radio-ohjelmissa.

We've Got A Fuzzbox And We're Gonna Use It!!:n riemukas tyttöpunkki ja DIY-versio Sigue Sigue Sputnikin lookista vetosivat uusia suosikkiartisteja etsivään meikäläiseen, ja sain onneksi katsastaa bändin livenä kesällä Lontoon Town & Country Clubilla. Mahtava meno, mitä ennen hommattiin Mannisen Juhan kanssa vielä bändin nimmarit uunituoreiden The Vindaloo Summer Special -EP:iden kansiin.

Bändi lyhensi nimensä myöhemmin USA:n markkinoita varten Fuzzboxiksi. Warnerin julkaisemalla Big Bang! -albumilla (1989) Vixistä oli stailattu bändin keulakuva ja seksisymboli. Kliinisiksi Bananarama-kopioiksi tuotetut biisit oli nikkaroitu Walk Like An Egyptian -lauluntekijä Liam Sternbergin kanssa.

Ja ihan kuin siinä ei olisi ollut kompromissia riittämiin, naiset eivät tiettävästi enää edes soittaneet instrumenttiosuuksiaan levylle itse. Fuzzbox oli muuttunut alkuperäisen ideansa vastakohdaksi, ja hajosi kolmen top-30 hitin jälkeen seuraavana vuonna.

PS.

Victoria Perks on aktivoitunut 2000-luvun lopussa. Vuonna 2006 hän keikkaili Ginger & The Sonic Circusin riveissä, ennenkuin Gingerin The Wildhearts -yhtye aktivoitui uudestaan. Seuraavana vuonna Victoria perusti ihan lupaavalta kuulostaneen ViX n The Kix -yhtyeen, mikä vuorostaan siirtyi lepovuoroon Fuzzboxin comebackin takia viime vuonna.

Uusi viisinaisinen Fuzzbox-kokoonpano on levyttänyt surkean version M:n Pop Muzik -klassikosta. Sen sijaan oheistan Victoria Perksin vuodenvaihteessa julkaiseman soolosinglen U Belong 2 Me (nimestään huolimatta hyvin sievä ja vanhakantainen versio ikivihreästä iskelmästä You Belong To Me).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti