Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

perjantai 28. lokakuuta 2011

#132: Well, Did You Evah! - Deborah Harry & Iggy Pop (1990)


Broadway-musikaalisäveltäjä Cole Porterin kappaleista koottiin vuonna 1990 ensimmäinen AIDSia vastaan kampanjoivan Red Hot Organizationin hyväntekeväisyyslevy Red Hot + Blue. Albumi sai pop-medioissa valtavasti huomiota ja myi yli miljoona kappaletta.

Kokoelmalevyn paras esitys oli ja on mielestäni Porterin vuonna 1939 Du Barry Was A Lady -musikaaliin säveltämä Well, Did You Evah! Veteraanivokalistit Deborah Harry ja Iggy Pop ovat Chris Steinin äänittämällä ja Steve Lillywhiten tuottamalla raidalla ilmiliekeissä.

New wave -ikoni Harry on tehnyt laulajanuransa ohella paljon näyttelijäntyötä, mutta Popin taitoja on hyödynnetty leffoissa ja televisiossa harmittavan vähän. Alex Coxin ohjaamalla videolla nähdään Popilta todella ilmeikästä esiintymistä.

Molempien vokalistien sooloura oli 90-luvun alussa hyvässä vaiheessa. Pop oli juuri julkaissut USA:ssa parhaiten menestyneen albuminsa Brick By Brick (1990) ja esiintynyt John Moranin oopperassa The Manson Family.

Dueton sisältänyt Harryn uran kattava hittikooste The Complete Picture: The Very Best of Deborah Harry and Blondie (1991) nousi Britannian albumilistan kolmanneksi. Harry keikkaili ympäri maailmaa ja teki yleisöstään banaaneja myös kesän 1991 Ruisrockissa.

Well, Did You Evah! -sävelmän kuuluisin versio on 30- ja 40-lukujen supertähden Bing Crosbyn ja hänen seuraajansa Frank Sinatran esittämä. Esitys löytyy High Society -musikaalista (1956).



PS.

Robbie Williamsin Sinatralle ja Crosbylle uskollisen versioinnin (2001) lisäksi muutkin ovat pyrkineet jaolle. 80-luvun alussa suositun The Nolans -popyhtyeen nuorin jäsen ja tv:n vakiokasvo Coleen Nolan sekä paluun tehnyt entinen teini-idoli Jason Donovan valjastivat kappaleen Iceland -marketketjun mainokseen vuonna 2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti