Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

torstai 13. lokakuuta 2011

#136: Born With A Tail - Supersuckers (1995)


Supersuckersin kolmannelta albumilta The Sacrilicious Sounds of The Supersuckers lohkaistu single Born With A Tail sai kyytipojakseen komean Rocky Schenckin ohjaaman promovideon. Loppumetreillä keikistelevä punainen piru on itse 70- ja 80-lukujen kalkkunaleffojen kuningatar Linda Blair.

Videolla bassonsoiton mallia näyttävä Edward Carlyle Daly III alias Eddie Spaghetti, kitaristit Dan "Thunder" Bolton sekä Rontrose Heathman, rumpali Dan Seigal alias Dancing Eagle ja laulaja Eric Martin perustivat The Black Supersuckers -bändin Arizonan Tucsonissa vuonna 1988. Lukion jälkeen punaniskapojat muuttivat vaihtoehtorockin mekkaan Seattleen. Kohta Martin läksi, yhtyeen nimi lyhennettiin, ja Spaghetti otti myös vokaalit kontolleen.

Supersuckers julkaisi aluksi tukun singlejä, minkä jälkeen se teki sopimuksen legendaarisen Sub Pop -levy-yhtiön kanssa. Kaksi ensimmäistä Sub Pop -LP:tä ja varhaisemmista singleistä koottu kokoelma sementoivat bändin maineen punkin, hard- ja southern rockin sekä countryn rouheana yhdistäjänä. Bändin vaikutusta punkin ja (skandinaavisen) action rockin myöhempään sointiin ja kuvastoon (= seksi, viina, huumeet, kuolema, saatana ja cowboy-hatut) ei voi liioitella.

Neljännen Sub Pop -albuminsa jälkeen bändi oli valmis lunastamaan "the greatest rock n' roll band in the world" -sloganinsa sisältämän lupauksen. Bändi teki sopimuksen Interscope -yhtiön kanssa. Epäonnisessa korporaatiomullistuksessa Supersuckers kuitenkin tipautettiin pois julkaisukuvioista ja valmis albumi jouduttiin äänittämään uusiksi pikkuyhtiölle.

Vuodesta 2001 lähtien Supersuckers on levyttänyt omalle Mid-Fi -merkilleen ja julkaissut ison osan äänitteistään vain faniklubinsa kautta. Viimeinen havaintoni yhtyeestä on kolmen vuoden takainen seestynyt ja kesyyntynyt Get It Together -albumi. Syyskuun alussa Spaghettin ja Boltonin liidaama tämänhetkinen kokoonpano aloitti massiivisen USA:n kiertueen, mille on buukattu keikkoja lähes joka päivälle aina helmikuun 2012 loppuun asti.

Huumeongelman kanssa kamppaillut Heathman lähti yhtyeestä vuosiksi 1995-1996, eikä näy promovideolla, jossa esiintyy hänen tilalleen pestattu The Didjits -pomo Rick Sims. Oheisella tv-livenäytteellä Heathman on mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti