Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

tiistai 4. lokakuuta 2011

#140: Mindless Boogie - Hot Chocolate (1979)

Kevyttä, pehmeää, svengaavaa ja tyylikästä disco-boogieta 70-luvulla ja 80-luvun alussa tehtaillut brittiläinen Hot Chocolate muistetaan parhaiten lukemattomiin elokuviin ja mainoksiin päätyneestä hitistään You Sexy Thing (1975). Uudestaan myös 80- ja 90-luvuilla listakärkeen noussut kappale on nostanut listoille lukuisia yhtyeen greatest hits- ja best of -kokoelmia, joista kaikille ei suinkaan sisälly hanttikortiksi valitsemani Mindless Boogie.

Hot Chocolate ei tosiaankaan ollut mikään yhden hitin ihme. Nopean laskutoimituksen jälkeen yhtyeeltä löytyi Britanniassa uusintajulkaisut poissulkien kaksikymmentäviisi top 40 -singlehittiä. Mindless Boogie -single nousi vain 46. listasijalle, joten sitä ei löydy uudemmilta kokoelmalevyiltä. Biisi sisältyy alla olevalla Youtube-pätkällä näkyvän Going Through the Motions -LP:n (1979) lisäksi kyllä 70-luvun hitit koostaneelle 20 Hottest Hits -LP:lle (1979).

Trinidadilaissyntyisen basisti Tony Wilsonin ja jamaikalaissyntyisen laulaja Errol Brownin perustama The Hot Chocolate Band aloitti uransa demoamalla reggae-coverin Plastic Ono Bandin Give Peace A Chance -kappaleesta. John Lennon piti versiosta ja kiinnitti yhtyeen Apple-merkille.

Applen tarina oli kuitenkin jo ehtoopuolella ja vuonna 1970 nimensä lyhentänyt bändi siirtyi mm. Herman's Hermitsin ja Lulun tuottaja Mickie Mostin uudelle RAK-levymerkille. Seuranneiden viidentoista vuoden ajan yhtye sai joka vuosi ainakin yhden listamerkinnän Britanniassa.

Hot Chocolaten ensimmäinen varsinainen discohitti oli Disco Queen (1974), ja seuraavan kymmenen vuoden aikana bändin musiikki kiinnittyi ikiajoiksi brittiläisten klubikävijöiden selkäytimeen. Samettiääninen Errol Brown lähti soolouralle vuonna 1985. CCS-orkesterin John Cameronin sovittaman Mindless Boogien kupliva synatausta kiehtoi minua jo peruskoulussa. Kiehtoo edelleen. Mieletön boogie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti