Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

torstai 14. heinäkuuta 2011

#169: Pieni ja hento ote - Dave Lindholm (1982)


Ensi vuonna kuusikymmentä täyttävä Ralf-Henrik Lindholm alias Dave Lindholm oli jo kolmekymmentävuotiaana mittavan levytysuran tehnyt suomirockin veteraani. Bluesounds-yhtyeensä myötä mies oli arvostetumpi kuin koskaan, ja Sleepy Sleepers -pestinsä ansiosta myös kansansuosionsa huipulla.

Pieni & hento ote on Lindholmin tunnetuin kappale. Biisi sisältyi miehen seitsemännelle ja toiseksi menestyneimmälle sooloalbumille Aino. Levy on (suomalaiseksi) pop-albumiksi varsin poikkeuksellinen. Lindholmin niukasti ja markknopflermaisesti näppäilemän kitaran lisäksi äänessä on vain Otto Donnerin johtama ja sovittama jousikvartetti: Yrjö Lasonpalon ja Heikki Hämäläisen viulut, Heikki Vehmasen alttoviulu ja Jaakko Raulamon sello.

Albumi ja biisi on omistettu Lindholmin ja Donnerin tuntemalla henkilölle, joka saa edustaa inhimillisyyttä laajemminkin. Kandeksan minuutin mitastaan huolimatta biisi soi radiossa usein. Eräs teinipoika oli kappaleen tunnelmasta hyvin vaikuttunut, ja koitti sovittaa kuulemansa omaan vaatimattomaan kokemukseensa vastakkaisen sukupuolen kanssa. Vaikka tarina on myöhemmin auennut aivan erilaisellakin tavalla, biisi ja albumi heläyttävät sieluni jo kauan sitten unohtuneita kieliä edelleen.



PS.

Dave Lindholm esiintyi maaliskuussa 2000 Juice Leskisen 50-vuotisjuhlakonsertissa bändin kanssa, jota kutsui nimellä Pitkät kiinalaiset. Nimeä kantoi myös saman vuoden marraskuussa ilmestynyt albumi. Levyn ilmestymisen aikaan Lindholm vieraili Jyrkissä, missä esitti klassikkonsa tyylikkäänä bändiversiona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti