Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

lauantai 2. heinäkuuta 2011

#174: Calleth You, Cometh I - The Ark (2002)

Ruotsalaisen glamrock-poppoo The Arkin mahtipontista keikkabravuuria Calleth You, Cometh I voisi pitää itseironisena guilty pleasures -juttuna, jos minulla olisi tarvetta tai kykyä pitää yllä katu-uskottavaa fasadia. En kuitenkaan yritä teeskennellä, että The Ark olisi ollut minulle vain ohimenevä vaihe tai ei-niin-tärkeä bändi. Tämänkin hanttikortin olen pakasta itse poiminut.

Näin yhtyeen ensimmäistä kertaa klubikeikalla syksyllä 2000, mutta kesäkuun 2002 Provinssirockissa minusta tuli The Arkin fani. Bändi oli löytänyt live-esiintymiseensä vapautunutta iloa ja uutta energiaa, mikä siivitti myös seuraavaksi ilmestyvältä In Lust We Trust -levyltä kuultuja tuoreita biisejä Father of a Son ja Calleth You, Cometh I.

Minulle biisin sanoitus kuvaa hyvin suhdettani bändiin - sata muuta suosikkibändiä myöhemminkin The Arkissa on yhä jotain erityisen vetovoimaista, ja hyvällä keikalla yhtye on yksi tämän vuosituhannen parhaista.

Vokalisti Ola Salon ja lauluntekijä Peter Kvintin (mm. Andreas Johnsonin kansainvälinen hitti Glorious) yhdessä kynäilemä Calleth You, Cometh I on The Arkin toiseksi menestynein hittisingle Ruotsissa euroviisukokeilu The Worrying Kindin jälkeen. Kappale nousi singlelistan kärkikymmenikköön myös Italiassa. Suomessa The Ark löi läpi suuren yleisön keskuudessa vasta kolmannella State of The Ark -albumillaan vuonna 2005.

Kitaristi Michael "Jepson" Jepson ja basisti Lasse "Leari" Ljungberg perustivat The Arkin Växjön pikkukaupungissa vuonna 1991. Leari ja Rolf Ola "Ola Salo" Svensson olivat vasta 14-vuotiaita. Nyt jo kaksikymmentävuotias bändi soittaa oletettavasti viimeisen keikkansa Gröna Lundissa syyskuun 16. päivä. Yhtye on kiertänyt jäähyväiskeikoilla helmikuussa ilmestyneen Arkeology-kokoelmansa perään, ja bändi esiintyy Suomessa vielä kolme kertaa; Tammerfestissa 14.7., Vaasa Rock Festivaaleilla 15.7. ja Rock Offissa Maarianhaminassa 28.7.

Bändin keikkakalenterissa olisi Ruisrock-sunnuntaina 10.7. ammottava aukko, joten odotan lisäystä ohjelmaan minä päivänä hyvänsä. Bändin keikka löytyy Karlskogassa järjestettävän Putte i Park -festivaalin sivulta vain perjantailta, joten lauantaikin olisi logistisesti mahdollinen. Vaikka The Arkin perinteinen Ruisrock-esiintyminen on muodostunut jonkinlaiseksi vitsiksi, on se mielestäni niin hyvä vitsi, etten pistäisi vielä yhtä uusintaa pahakseni. Traditioksi muodostunut yleisön yhteislaulu toimi Allsång på Skansen -ohjelmassa 2003 seuraavasti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti