Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.
Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.
Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.
maanantai 12. syyskuuta 2011
#145: Church of The Poison Mind - Culture Club (1983)
Irlantilaisten vanhempien poika George O'Dowd oli 70- ja 80-lukujen vaihteessa Steve Strangen lontoolaisen Blitz-trendiklubin kanta-asiakkaita. Hänen androgyyni tyylinsä herätti Bow Wow Wow:n managerin Malcolm McLarenin huomion, ja George vieraili bändin toisena vokalistina taiteilijanimellä Lieutenant Lush.
Boy George perusti kuitenkin pian oman yhtyeen basisti Mikey Craigin, The Edgessä (sama yhtye kuin Jane Airen taustabändi The Belvederes) soittaneen rumpali Jon Mossin ja kitaristi-kosketinsoittaja Roy Hayn kanssa. Tajuttuaan jäsentensä etnisten taustojen kirjavuuden bändi vakiinnutti nimekseen Culture Club.
Musiikkikanava MTV:n suosiollisella avustuksella yhtyeestä tuli muutaman vuoden ajaksi yksi maailman suosituimmista. 80-luvun alussa puhuttiin jopa toisesta britti-invaasiosta, kun new wave -pohjalta ponnistaneet modernit brittiläiset pop-bändit pudottivat amerikkalaiset polvilleen.
Culture Clubin toisen albumin ensimmäinen singlelohkaisu Church of The Poison Mind oli nopeatempoinen Motown-vaikutteinen soul-stomper, ja poikkesi edukseen yhtyeen monista höyhenenkevyistä pop-rallatuksista ja imelistä lovers rock -balladeista. Kappaleella taustoja laulanut Helen Terry herätti huomiota vahvoilla vokaaliosuuksillaan.
Legendaarinen tv-kasvo David Frost spekuloi seuraavan näytteen aluksi Culture Clubin musiikin merkittävyyttä sadan vuoden päästä. Enää noin seitsemänkymmentä on jäljellä.
Vuonna 1985 Boy Georgen ja Jon Mossin salasuhde oli päättynyt ja George heroiinikoukussa. Heinäkuussa 1986 Boy George pidätettiin kannabiksen hallussapidosta, ja muutamaa päivää myöhemmin kosketinsoittaja Michael Rodetsky, jonka kanssa George oli suunnitellut soololevyään, kuoli heroiinin yliannostukseen Georgen asunnossa. Rodetskyn vanhemmat nostivat oikeusjutun Boy Georgea vastaan, ja iltapäivälehdistö hyökkäsi haaskalle. Bändi lopahti siihen.
Boy Georgen värikäs sooloura alkoi Britanniassa ja Euroopassa menestyksellisesti, mutta huumejupakoiden vuoksi mies ei päässyt vuosiin vierailemaan Yhdysvalloissa eikä levyjäkään julkaistu siellä.
Culture Club kokoontui uudestaan vuonna 1998, mutta uusi yritys vuonna 2006 ei enää luonnistunutkaan. Tämän vuoden alussa Boy George ilmoitti, että Culture Club kokoontuisi yhteen 30-vuotisjuhlakeikkojen merkeissä, ja ensi vuonna olisi odotettavissa uusi Culture Club -albumi. Tässä vielä kuitenkin vuonna 1998 brittilistan neloseksi kivunnut comeback-single I Just Wanna Be Loved.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti