Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

torstai 1. syyskuuta 2011

#149: Make Me Smile (Come Up and See Me) - Steve Harley & Cockney Rebel (1975)


Alkuperäinen glam rock -yhtye Cockney Rebel hajosi jo kahden albumin jälkeen, mutta sen Bob Dylania ja David Bowieta ihannoinut nokkamies Steve Harley kokosi nopeasti uuden kokoonpanon rumpali Stuart Elliottin kanssa.

Bändin ensimmäisen Make Me Smile (Come Up and See Me) -singlen kitkerä viesti oli osoitettu Harleytä kaltoin kohdelleille vanhoille yhtyetovereille. Miljoonamyyntiin yltäneestä biisistä tuli Britannian listaykkönen helmikuussa 1975.

Alan Parsonsin tuottaman kappaleen taustalla laulavat seuraavana vuonna itsekin tähteyteen kohonnut Tina Charles ja paljon sessiokeikkaa tehnyt Linda Lewis. Akustista rytmiskittaa soittaa Harleyn myös Top Of The Pops -ohjelmaan järkännyt Marc Bolan.

Hanttikortti #198:llakin soittaneen Jim Creganin legendaariseksi muodostunut akustinen kitarasoolo on äänitetty soundcheckissä. Improvisointi todettiin niin mainioksi, että se lisättiin biisiin.



Varmaan aikojen tappiin tuoreelta kuulostavasta kappaleesta on tehty kymmenittäin coverversioita, mutta alkuperäinenkin Make Me Smile (Come Up and See Me) koki renesanssin 90-luvulla.

Singlen uusintajulkaisu nousi Britanniassa Top 50:iin sekä 1992 että Carlsberg-mainoksen ansiosta 1995, ja biisi sisältyi elokuvien The Full Monty (1997) ja Velvet Goldmine (1998) soundtrackeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti