Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Jokeri II: Slip And Do It - Betty Wright (1975)


Bessie Regina Norris aloitti levytysuransa jo kolmevuotiaana sisarustensa perustamassa gospel-yhtyeessä The Echoes of Joy. Yksitoistavuotiaana tyttö vaihtoi tyylinsä souliin ja osallistui Miamin kykyjenetsintäkilpailuihin nimellä Betty Wright. Vuotta myöhemmin Wright solmi ensimmäisen levytyssopimuksensa ja neljätoistavuotiaana hän sai ensimmäisen R&B- ja pop-listamenestyksensä singlellä Girls Can't Do What Guys Do. Samana vuonna 1968 Wright julkaisi myös ensimmäisen albuminsa My First Time Around.

Teinitähti sai uransa suurimman pop-hitin Clean Up Woman vuonna 1971, mutta USA:n ulkopuolella Wright huomattiin todenteolla Danger High Voltage -albumin hittien myötä kolme vuotta myöhemmin.

Danger High Voltage oli yksi ensimmäisistä kesällä 1979 Valintatalon Levypaikasta ostamistani oikeista LP-levyistä. Ostopäätökseen vaikuttivat AC/DC-kellojen kilinän lisäksi vanhojen Suosikki-lehtien melkein ulkoa opitut levyarviot ja tuoreemmat Diskosusi-lehden Wright-maininnat.

Koska LP miellytti, hankin myös Musiikki Fazerin tai Konemyynnin alelaatikosta seiskan Slip And Do It. Vuoden 1975 lopussa ilmestynyt single oli jäänyt nippa nappa USA:n R&B-singlelistan top 20:n ulkopuolelle, eikä saavuttanut listamenestystä Britanniassa. Tästä syystä kappaletta ei otettu mukaan seuraavalle Wright-LP:lle ...Explosion..!

Funk-biisillä soitti kaikista miami soul -levytyksistä vastannut huipputiimi, johon kuuluivat mm. kitaristi Willie "Little Beaver" Hale sekä kosketinsoittajat Timmy Thomas ja Benny Latimore. Kappaleen sovittaja on myös KC & The Sunshine Bandin ja George McCraen levyillä työskennellyt Mike Lewis. Tuottaja on lähes kaikkien miami soul -levytysten takapiru Willie Clarke.

Biisintekijä Eugene Dixonin tunnetuin alias on Gene Chandler, jolla mies teki merkittävimmän uransa chicago soul -vokalistina.



Wrightin levytysura jatkoi aktiivisena 90-luvun alkuun saakka, minkä jälkeen nainen on siirtynyt musiikkibisneksen taustavaikuttajaksi. Wright tuotti brittiläisen Joss Stonen kaksi ensimmäistä menestysalbumia The Soul Sessions (2003) ja Mind, Body & Soul (2004).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti