Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

perjantai 27. toukokuuta 2011

#190: Capitalism Stole My Virginity - The (International) Noise Conspiracy (2001)

Neitsyys meni, ja vihelsi mennessään. Poliitikkojen siunaama varallisuuden uusjako veronmaksajilta pääomasektorille on paremminvointivaltion historiallisesti merkittävin taloudellinen projekti. Ja ruotsalaisen The (International) Noise Conspiracy -yhtyeen sanoman oivallisesti kiteyttävä iskusävelmä on vielä ajankohtaisempi kuin kymmenen vuotta sitten.



Vokalisti Dennis Lyxzén perusti (I)NC:n heti hc-bändinsä Refusedin hajoamisen jälkeen vuonna 1998. 1960-lukulaisen folk-laulaja Phil Ochsin lausumaa lainaten kuningasideana oli rockmusiikin ja radikaalin poliittisen sanoman yhdistäminen, eli Elvis Presleyn ja Che Guevaran risteyttäminen. Tässä ei täysin onnistuttu, mutta (I)NC yhdisti mainiosti Guevaran ja Elvis Costellon. Ei hassumpi saavutus sekään.

The Hivesin kansainvälinen läpimurto tapahtui pian The Bear Quartet -kitaristi Jari Haapalaisen tuottaman (I)NC:n kolmannen albumin A New Morning Changing Weather julkaisun jälkeen. Capitalism Stole My Virginity oli levyn ensimmäinen singlejulkaisu. (I)NC ei yltänyt Hivesin kaltaiseen menestykseen, mutta kansallisuus ja tyylillinen samankaltaisuus toivat bändille tervetullutta näkyvyyttä. Haapalainen pääsi myöhemmin tuottamaan mm. Ed Harcourtia ja Camera Obscura -yhtyettä.

The (International) Noise Conspiracy oli mielestäni parhaimmillaan kosketinsoittaja Sara Almgrenin vaikuttaessa mukana. Alamäki alkoi Rick Rubinin tuottamalla Armed Love -LP:llä (2004), kun aiemmasta soulahtavasta ja 60-lukuvaikutteisesta garagepunkista otettiin askel kohti standardimpaa hard rockia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti