Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

#201: I Can Do It - The Rubettes (1975)

Studiomuusikoista vuonna 1973 kootun The Rubettesin järjestyksessä toisen albumin We Can Do It "nimikappale" oli yhtyeen kunnianhimoisin hittisingle.

Rock'n'roll -nostalgian ja Beach Boysin hengessä brittilistan seitsemänneksi ja Suomen singlelistalla peräti viidenneksi noussut kappale oli yhtyeen muiden hittien tavoin biisintekijä- ja tuottajaduo Wayne Bickertonin ja Tony Waddingtonin käsialaa.

Bickerton-Waddington -duo aloitti musiikkiuransa ex-Beatles -rumpali Pete Bestin bändin Pete Best Fourin basistina ja kitaristina. 1970-luvun alun fifties-nostalgiassa duo suunnitteli osallistuvansa euroviisukarsintoihin myöhemmin listaykköseksi nousseella Sugar Baby Love -kappaleella. Kisojen sijaan biisiä tarjottiin muun muassa Showaddywaddy-yhtyeelle. Kun tarjoukset vetivät vesiperän, perustivat kappaleen demolla soittaneet Alan Williams ja John Richardson The Rubettes -yhtyeen. Biisin laulaja Paul DaVinci halusi soolouralle, joten myöhemmät The Rubettes -biisit lauloi pääasiassa Williams.

Aiempien Polydor-merkille levytettyjen menestyskappaleiden innoittamana I Can Do It oli Bickertonin ja Waddingtonin perustaman oman State-levymerkin ensimmäinen julkaisu (STAT-1). Videolla bändi esiintyy Top Of The Pops -showssa.

Glam rockin jälkijunassa markkinoille ilmaantuneen The Rubettesin visuaalinen jippo oli niinkin yksinkertainen kuin The Great Gatsby -leffan vastikään muotiin tuoma 1920-lukulainen lippalakki. Yhtye leimautui lippiksiinsä niin lujasti, että suosio lähti laskuun heti, kun siisteistä päähineistä luovuttiin.

PS.

Bickerton-Waddington -duon nimi luki muuten myös Luke Hainesin The Auteurs -yhtyeen The Rubettes -pikkuhitin (1999) krediiteissä. Tällä vuosituhannella keikkailee kaksi kilpailevaa The Rubettes -kokoonpanoa, ja nimestä on käyty oikeutta. Molemmat yhtyeet saivat luvan nimen käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti