Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

tiistai 9. elokuuta 2011

#160: Blinded By The Light - Manfred Mann's Earth Band (1976)


Johannesburgissa Etelä-Afrikassa syntyneen kosketinsoittaja Manfred Mannin vuonna 1971 perustama kolmas yhtye Earth Band löi itsensä läpi coverversiolla Bruce Springsteenin esikoisalbumin Greetings From Ashbury Park, N.J. (1973) esikoissinglestä Blinded By The Light.

Springsteenin alkuperäinen matalan profiilin versio ei ollut kummoinen menestys, mutta Manfred Mann's Earth Bandin korkeaoktaaninen esitys nousi muun muassa USA:n ja Kanadan singlelistojen ykköseksi vuoden 1977 alussa. Uudessa versiossa alkuperäisen "cut loose like a deuce" oli muutettu "rewed up like deuce" -muotoon. Se kuultiin yleisesti "wrapped up like a douche", mistä asiasta Springsteenkin muisti vitsailla matkalla pankkiin.

Manfred Mann's Earth Bandin version vetovoima perustuu kitaristi Dave Flettin taiten sävellettyihin kitarasooloihin ja Mannin Moog-syntetisaattorilla soittamiin virtuoottisiin kosketinosuuksiin. Flett ei viihtynyt yhtyeessä kuin kahden albumin verran.

Laulaja Chris Thompson oli mukana 80-luvun lopulle asti, käväisten bändin riveissä vielä 1996 ilmestyneellä Soft Vengeance -albumilla ja sitä seuranneella kiertueella. Mann jatkaa uusilla miehityksillä edelleen, ja kokoonpanoon on vuodesta 1986 kuulunut alkuperäinen kitaristi Mick Rogers.

Yllä oleva Top of The Pops- esitys oli playback, mutta alla oleva oikea live-esitys amerikkalaisen tv-tuottaja Burt Sugarmanin The Midnight Special -ohjelmasta todistaa Manfred Mann's Earth Bandin myös kelpo lavabändiksi.



PS.

Kovassa hittiputkessa vuosituhannen vaihteessa ollut tanskalainen Martin Ottesen alias Funkstar De Luxe teki vuonna 2002 discohouse-version ja retrotyylisen musiikkivideon, minkä kautta alunperin tutustuin kappaleeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti