Turun Dynamossa järjestetyllä Elämän valttikortit -klubilla vierailleet dj:t soittivat elämänsä 50 tärkeintä kappaletta - hienoja ja viileitä biisejä.

Hanttikortit-blogissa esiteltäviä kappaleita on yli neljä kertaa enemmän. Esitysten taso vaihtelee helvetistä taivaaseen, mutta omasta mielestäni ne kaikki ovat mahtavia. Nää laulut teki minusta tän miehen.

tiistai 23. elokuuta 2011

Ensimmäinen kvartaalikatsaus

Viidenkymmenen ensimmäisen hanttikortin julkaisun jälkeen on ensimmäisen kvartaalikatsauksen aika. Ennakkoon suuruudenhulluna pitämäni projekti on paisunut ennakoidusta, mutta näin kaukana maalista on mahdoton kertoa hanttikorttien lopullista määrää. Niitä tulee olemaan reilusti enemmän kuin 201.

Hanttikorttien järjestys muuttuu reaaliajassa koko ajan. Joidenkin jo esiteltyjen biisi/artisti-parien sijoitus olisi parempi, jos aloittaisin blogin nyt. Ja tietenkin toisinpäin. Mikä on kirjattu, pysyy, enkä tule muuttamaan korttien numerojärjestystä jälkeenpäin.

Jos ja kun jo listattujen hanttikorttien joukkoon nousee pakastani tällä hetkellä puuttuvia kortteja, tulen julkaisemaan niitä sopivissa kohdin jokereina. Jokereiden määrää on mahdoton ennustaa - mutta niiden ilmaantuminen on varmaa.

Tähän mennessä kuusi hanttikorttia on sisältänyt soul-musiikkia. Soft rockia ja garage rockia on kumpaakin ollut viisi korttia. Muita musiikinlajeja on sitten ollut hieman vähemmän. I'm a soul man.

Bloggerin tilastoinnin mukaan valtaosa tätä blogia katselleista on suomalaisia, ehkäpä suomenkielellä on osuutta asiaan. Noin kolme prosenttia katselijoista tulee Yhdysvalloista. He lienevät vaihto-opiskelijoita, amerikansuomalaisia tai google translatorilla blogimaailman rikoksia kartoittavia suurten levy-yhtiöiden työläisiä. Myös Brasiliassa ja Japanissa on hanttikortteja katseltu.

Katselluimmat hanttikortit ovat olleet kaikki kotimaisia. Ylivoimaisena ykkösenä kiikkuu Kakka-Hätä 77:n Tornionmäki - Vaasankatu All Night Long. Kakkossijan jakavat Lemonatorin Superb ja Thee Ultra Bimboosin Fool. Neljäntenä on Jori Hulkkonen featuring Jerry Valurin (myöh. Processory) Lo-Fiction ja viidentenä luuraa TV-Resistorin Koputan puuta. Onnea voittajille!

Hanttikortit on videoblogina riippuvainen Youtube-videoista, joita suuret levy-yhtiöt työkseen tekijänoikeuksien nimissä poistavat palvelusta. Mielestäni on kyseenalaista edes väittää, että artistien biisejä ja levyjä promotoiva blogini vaikuttaisi äänitteiden laillista ostamista vähentävästi.

Black Sabbathin TV Crimesin ladannut Youtube-tili suljettiin kuudessa päivässä kirjoitukseni julkaisemisesta (todennäköisesti siitä riippumatta). Poistetusta Rod Stewartin Ain't Love A Bitch -kappaleesta ei ole toistaiseksi löytynyt korvaavaa versiota.

Koska vanhoja musiikkivideoita ei Youtuben lisäksi näytetä juuri missään muualla, myös eri katselualueiden epätasa-arvoinen kohtelu tuntuu kohtuuttomalta.

Jos huomaatte, että kirjoituksissa olleita videoita on poistettu, tai niiden paikalle on ilmestynyt tympeä "videota ei ole saatavilla maassasi" tms. teksti, olisi hienoa, jos voisitte kertoa siitä vaikka tämän kvartaalikatsauksen kommenteissa. Kirjoituksia saa toki kommentoida muutenkin, ja liittykää blogini lukijaksi, jos viitsitte. Laittakaa hanttikortit edes kirjanmerkkeihinne ja blaablaablaa.

Ei mul muuta. Näillä mennään kun ei oo varaa parempaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti